Grafdecoratie

Wat zijn de mogelijkheden om de grafsteen verder te personaliseren? Laat uzelf inspireren met onderstaande voorbeelden.

Grafdecoratie omvat alle mogelijkheden om een grafmonument te decoreren. Dit kan zowel met de belettering van de grafsteen als met diverse accessoires. Denk aan graflantaarns of bronzen beelden. 


Belettering

Belettering 

De tekst die wij op de grafsteen aanbrengen is vanzelfsprekend heel persoonlijk. Uitgangspunt is de herinnering aan de overledene. Van ambachtelijk hakwerk tot gelaserde letters. Wij hebben de kennis, kunde en apparatuur in huis om elk schrift - ook een eigen handschrift – te verwerken op een grafmonument. Met oog voor detail en materiaal. In ons atelier laten wij u graag de resultaten en mogelijkheden van de beschikbare technieken zien. 

Decoratie

Decoraties gedenkteken

Met het aansteken van een kaars of het plaatsen van verse bloemen staan we stil bij de herinnering aan onze dierbaren.  Een graflantaarn of vaas is daarom een veelvoorkomend onderdeel van een grafmonument. Deze worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen en vragen weinig onderhoud. Graflantaarns en vaasjes zijn verkrijgbaar in brons, aluminium en RVS en worden door ons vakkundig op de grafsteen gemonteerd of geïntegreerd in het monument.  

Brons

Bronzen beelden

Bronzen beelden vormen een persoonlijk element bij of op een grafsteen. Grafkunst vervaardigd uit brons verrijkt het monument met een warm detail. Naast kruizen en christelijke figuren zijn ook dieren als vogels en vlinders voorbeelden om het grafmonument mee op te luisteren. Wij werken nauw samen met een gerenommeerde bronsgieter. Hier worden de grafbeeldjes van uitstekende kwaliteit duurzaam vervaardigd. 

Ontwerp

Eigen ontwerp

Heeft u eigen ideeën voor grafdecoratie? Maak uw wensen kenbaar, wij verkennen graag met u de mogelijkheden voor de vormgeving en zetten uw creatie om in het ontwerp.