Grafmonumenten

Een overzicht van de verschillende soorten

Aandacht

Grafmonumenten

Grafmonumenten vormen een persoonlijk en uniek gedenkteken voor een overleden dierbare. De mogelijkheden en materialen zijn zeer divers. Grafstenen zijn er in verschillende steensoorten, elk met een eigen stijl en karakter. De combinatie met glas of metaal resulteert in een eigentijds ontwerp. Bij Atelier Lamier luisteren we naar uw wensen en begeleiden we u tijdens het keuzeproces. Daar nemen we de tijd voor.

Richtlijnen

Richtlijnen begraafplaats

Elke begraafplaats stelt eigen eisen aan de afmetingen van grafmonumenten. Zo zorgen wij ervoor dat uw ontwerp aan de richtlijnen voldoet. Vanzelfsprekend nemen wij ook de vergunningaanvraag voor een grafmonument uit handen.

De vormgeving van het gedenkteken is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de door de begraafplaats opgestelde voorschriften.

Grafstenen

Natuursteen

Natuursteen vormt traditioneel de basis van een mooi grafmonument. Duurzaam, veelzijdig en dankzij de verschillende afwerkingen ontstaat er altijd een unieke grafsteen. Natuursteen is verkrijgbaar in twee variaties. Kalk gebonden steen is een natuurproduct.Ruwe natuursteen als basalt en leisteen geven een graf juist een natuurlijke uitstraling, terwijl gepolijst graniet het monument een klassiek karakter geeft.

Glas of staal

Naast natuursteen behoren ook glazen grafmonumenten of grafstenen met staal tot de mogelijkheden. Met een cortenstaal grafmonument bijvoorbeeld, kiest u vanwege de roestbruine kleur voor een duurzaam én modern gedenkteken. Een glazen grafmonument - al dan niet in combinatie met natuursteen – leent zich uitstekend voor een persoonlijke toevoeging zoals een fullcolour fotoprint.