Aanpassen van een bestaand monument

Ook het aanpassen van een grafmonument bij een tweede begraving is een delicate kwestie. Wij streven ernaar om dit proces zo zorgvuldig en respectvol mogelijk uit te voeren, met aandacht voor uw wensen en de emotionele waarde van het monument.

Wij voeren alle werkzaamheden die komen kijken bij het aanpassen van een grafmonument zelf uit. Vanaf het moment van demontage tot de herplaatsing van het monument, kunt u rekenen op onze ervaren vakmensen en professionele aanpak.

Demonteren van het grafmonument

Wij willen u graag ondersteunen gedurende het hele proces. Hieronder vindt u een overzicht van de stappen die wij nemen om het grafmonument aan te passen.

Uw uitvaartverzorger geeft ons de opdracht om de bestaande gedenksteen te demonteren en het graf vrij te maken. Zodra wij de opdracht ontvangen, nemen wij contact op met de begraafplaats om de demontage af te stemmen.

Ons ervaren team zal zorgvuldig het monument demonteren en de te bewerken delen naar onze werkplaats vervoeren. We houden uw uitvaartverzorger op de hoogte en laten weten wanneer het monument gedemonteerd is.

Ontwerp en offerte

Na een korte wachttijd zullen wij contact met u opnemen met een voorstel voor de te verrichten werkzaamheden. Dit contactmoment biedt u ook de gelegenheid om uw bijzondere wensen voor het grafmonument kenbaar te maken.

Productie

Als u akkoord gaat met ons aanbod voor de vervolgwerkzaamheden, voeren wij deze uit in onze werkplaats. Naast het aanvullen van de belettering kunnen er ook andere werkzaamheden plaatsvinden, zoals schoonmaken, repareren of vervangen van onderdelen. 


Herplaatsing van het monument

Zodra het monument gereed is, maken wij een afspraak met de begraafplaats om het monument terug te plaatsen. Houd er rekening mee dat het staande gedeelte van het monument tot drie dagen na de oplevering nog los kan staan. Zodra het monument is opgeleverd, ontvangt u hiervan bericht. 

Bijzondere situaties

 

Het grafmonument mag blijven staan
In sommige gevallen kan het grafmonument blijven staan tijdens de uitvaart. Dit is afhankelijk van het soort grafmonument (wel of geen vloergedeelte), de fundering van de staande gedenksteen en het beleid van de begraafplaats. Afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden wordt dan pas later de gedenksteen gedemonteerd.

Plaatsing van een urn
Wilt u een urn plaatsen in een bestaand graf, dan kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Wij zullen afhankelijk van het type monument en opschrift een passende offerte uitbrengen voor de aanpassingen die nodig zijn. In de meeste gevallen wordt het plaatsen van de urn samen met de beheerder van de begraafplaats gedaan, nadat wij onze werkzaamheden hebben voltooid. 

Renovaties
We hebben ruime ervaring in het renoveren van bestaande gedenkstenen. Als u op zoek bent naar een vernieuwende uitstraling of het herstellen van de oorspronkelijke pracht, staan wij voor u klaar. Of het nu gaat om het reinigen van monumenten, het herstellen van beschadigde onderdelen of het vervangen van versleten elementen, wij hebben de expertise om uw gedenksteen in ere te herstellen.

Verplaatsen / ruimen van een graf
De situatie kan zich voordoen waarin u het graf van uw dierbare wilt laten ruimen of verplaatsen. Wij bieden een zorgvuldige dienst waarbij we uw dierbare eerbiedig opgraven en verplaatsen, in samenwerking met Piëtas BV, een gespecialiseerd bedrijf in opgravingen. Bij het verplaatsen van het grafmonument zorgen we ervoor dat het monument voldoet aan de voorschriften en afmetingen die gelden op de nieuwe locatie.

Vragen

Heeft u vragen over bovenstaande werkzaamheden neem dan contact met ons op voor meer informatie betreffende uw specifieke situatie.