Stalen grafmonument van cortenstaal

Grafstenen in combinatie met staal

Staal, zowel cortenstaal als RVS, is door zijn duurzaamheid geschikt om te gebruiken voor een grafmonument. Door te laseren, walsen of lassen zijn uiteenlopende vormen en figuren in het materiaal te creëren. Een grafmonument kan geheel uit staal bestaan of gecombineerd worden met natuursteen en/of glas. 


Cortenstaal

Zuilen van cortenstaal, de naam wordt uit de plaat gelaserd. Glasplaat met fotoprint

Cortenstaal

Kruis als uitsparing, met ruimte voor planten.

Roestvast staal

Zuil in indian black, met rvs band

Staal

Staal is door zijn duurzaamheid
uitstekend geschikt om te ge-
bruiken in een grafmonument.
Door middel van onder andere
laseren, walsen en lassen zijn
uiteenlopende vormen te
creëren. Een grafmonument
kan geheel uit staal bestaan of
gecombineerd worden met
natuursteen en/of glas.

Roestbruine kleur

Cortenstaal grafmonument

Cortenstaal is herkenbaar aan de roestbruine kleur en vormt daarmee de tegenhanger van roestvrijstaal (RVS). Cortenstaal is weervast. Nadat zich een oppervlakkige verweringslaag heeft gevormd, stopt het proces en roest het staal niet verder. Deze laag geeft het staal de kenmerkende kleur. Een grafmonument vervaardigd uit cortenstaal heeft een warme, eigentijdse uitstraling. Ook in combinatie met (gepolijste) natuursteen ontstaan er prachtige gedenktekens met dit relatief nieuwe materiaal. 

Belettering van staal

Het buigzame cortenstaal en RVS zijn dankbare materialen voor de vormgeving en belettering van het grafmonument. Staal is goed te vormen in ronde en gebogen vlakken. Bovendien leent het zich uitstekend voor een strakke of juist sierlijke herinneringstekst. 

Onderhoud en garantie

Stalen grafmonumenten zijn duurzaam en slijtvast. De gedenktekens zijn maatwerk en kunnen wij snel leveren. In ons atelier kunt u de mogelijkheden van cortenstaal en RVS, al dan niet in combinatie met natuursteen, zelf bekijken. Wij leveren de beste kwaliteit en geven daarom 25 jaar garantie op zowel het materiaal als de montage.